Protectia datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Asigurarea protectiei datelor cu caracter personal se face in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele clientilor/utilizatorilor cu caracter personal atunci cand interactioneaza cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web.
Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele cu caracter personal ale clientilor sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.
Intrucat suntem intotdeauna deschisi sa aflam opiniile clientilor nostri, precum si sa le furnizam orice informatii suplimentare de care ar putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor lor, ii incurajam sa contacteze serviciul cu protectia datelor la adresa de e-mail: ddj@vitacom.ro sau prin posta sau curier la adresa Apahida Str. 1 Mai nr. 8 jud.Cluj – cu mentiunea: in atentia responsabil cu protectia datelor cu caracter personal.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

In general, colectam datele clientilor cu caracter personal direct de la acestia, astfel incat au controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o ofera. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la clienti/utilizatori astfel:
-cand se creeaza un cont client, se transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;
-cand se plaseaza o comanda, se furnizeaza informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numarul de telefon, datele cardului bancar etc.
Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal.

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele clientilor/utilizatorilor cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor in beneficiul acestora
Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:
a) Crearea si administrarea contului in cadrul platformei online;
b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
c) Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile clientilor/iutilizatorilor cu privire la comenzile lor sau la bunurile si serviciile Vitacom.

Ce drepturi aveti

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie de drepturi in legatura cu datele clientilor/utilizatorilor cu caracter personal. Clientii pot solicita accesul la datele lor, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau se pot opune la prelucrarea datelor lor cu caracter personal. De asemenea, acestia isi pot exercita dreptul de a se plange autoritatii de supraveghere competente sau de a se adresa justitiei. Dupa caz, clientii/utilizatorii beneficiaza si de dreptul de a solicita stergerea datelor lor cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor lor si dreptul la portabilitatea datelor.
Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus.